Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Mrt

Fatih Camii’nde açılan 41. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nda Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Proje Sınıfımızın standı ilgiyle karşılandı.

Mrt

Okulumuzda bugün 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Programı düzenlendi.

Şbt

Türkiye-Japonya ilişkilerinin 100. yılı vesilesiyle düzenlenen "Japonya'da İnanç Mozaikleri" konulu yarışmada okulumuz Hat-Tezhip ve Resim dalında 17 eserle yarışmaya katıldı. Jüri heyetinin değerlendirmeleri sonucunda Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Proje sınıfı öğrencilerimizin yapmış olduğu 6 eser sergilenmeye hak kazandı.

Şbt

Spor Kulübü’nün katkılarıyla 16 Ocak 2024 Salı günü zengin bir tarihî ve doğal doku sunan Belgrad ormanlarında öğrencilerimiz doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Şbt

11. sınıflar arası Biyoloji Bilgi Yarışması yapıldı. Kıran kırana geçen yarışmanın galibi 11-B sınıfı oldu. Kazanan ve katılan öğrencilerimize ödülleri ve madalyaları törenle takdim edildi. Organizasyon için Biyoloji öğretmenimiz Hatice Bilgin’e teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Proje sınıfı öğrencilerimiz Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı Gençlik Teşkilatı (MÜSDAV) tarafından hazırlanan "Itri Kültür Sanat Projesi" kapsamında Manisa Kula’da düzenlenen sanat kampına katıldılar. Öğrencilerimiz, Kıymetli Hüsn-i Hat  Öğretmenimiz Selda Sarkun koordinatorlüğünde kamp alanında kendini sanata adamış öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldiler. Projeyle öğrencilerimizin sanatsal gelişimlerine katkı sunan Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı Gençlik Teşkilatı’na şükranlarımızı sunar, kampın öğrencilerimize başarılar getirmesini dileriz.

Şbt

İstanbul Valiliği ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde yürütülen "Ben Okuyorum İstanbul Okuyor" projesi kapsamında kütüphanemizde okul kitaplığımızı oluşturduk. Biyoloji Öğretmenimiz Gülcan Oğuz rehberliğinde devam eden projede görev alan kitap kurdu öğrencilerimiz çalışmalarına başladılar. Kendilerine teşekkür eder, başarılar dileriz.

Sevgili 9. Sınıf Öğrencileri,

Fatih Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak sizleri daha yakından tanımak istiyoruz. Bundan dolayı sizler için form oluşturduk.

Bu formu içtenlikle ve samimi şekilde doldurmanız bizleri çok mutlu edecektir. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Öğrenci tanıma formu aşağıdaki linkte belirtilmiştir.

Sevgilerimle

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi

Sevgili Öğrencilerimiz,

2023-2024 eğitim-öğretim yılında devamsızlık, sınıf geçme ve açık lise konularında yönetmelik değişikliği olmuştur.

Bu konuda psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi olarak sizleri bilgilendirmek için 10 soru hazırladık.

Hepinizin yeni eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsun.

Sevgilerimizle

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala,  tecrübeli eğitim kadromuz bir araya gelerek sene başı öğretmenler kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Eyl

2023-2024 eğitim-öğretim yılı mesleki çalışma kapsamında okulumuzun Psikolojik Danışmanları Sena Ersan ve Zeynep Sipahi tarafından "Eğitim Ortamlarında Dijitalleşmenin Psikolojik ve Sosyolojik Etkileri" seminer organize edilmiştir. Dijitalleşmenin öğrencilerimize psikolojik ve sosyolojik etkileri yadsınamaz gerçektir. Bu etkileri en aza indirmek için yapılacak olan psikolojik danışmanlık ve rehberlik çalışmalarını öğretmenlerimize anlatılmıştır.

Yeni eğitim ve öğretim yılında sağlıklı dijitalleşen bireyler olması dileğiyle...

Tem

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" konulu sergimiz İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 14 Temmuz 2023 tarihinde saat 14.00'da açıldı.

Tem

Okulumuz Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Programına yetenek sınavı ile yerleşme hakkı kazanan öğrencilerimizin kayıt işlemleri 19 Temmuz 2023 tarihi mesai bitiminde son bulacaktır. Kazanan adayların velileri okul idaremize dilekçeyle başvurmaları gerekmektedir. Aday öğrencilerimiz belirtilen tarihler arasında kayıt yaptırmadıkları takdirde okulumuzun proje sanat sınıfına kayıt hakkını kaybederler. Kesin kayıtlar sonucunda boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacak olup Eylül ayında 2. Yetenek Sınavı olacaktır.

Tem

Okulumuzda "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesi kapsamında öğrencilere yönelik panel düzenlendi.